Пишіть, спілкуйтесь, задавайте питання та шукайте відповіді на них. Звертайтеся із запитаннями до нашої місцевої влади - можливо вона Вас почує ... Форум присвячений висвітленню актуальних питань сьогодення нашого села Катюжанка, Вишгородського району, Київської області. На цьому форумі Ви можете спілкуватися українською мовою а также на русском языке. На цьому форумі Ви можете створювати актуальні ,на Ваш погляд, теми та запрошувати учасників форуму для їх обговорення.
Поділіться, чи відомо комусь, наскільки активно приватні компанії досліджують нові родовища газу? Це взагалі вигідно в наших умовах? Давайте поспілкуємось в коментарях.
Відомо, що багато компаній зараз фокусуються на розвідці малих родовищ, які раніше не розроЦензуралися через низьку рентабельність. Використання сучасних геофізичних технологій дозволяє їм виявляти невеликі поклади, які все одно приносять прибуток. Але це ризикована справа, бо кожна нова свердловина – це великі витрати без гарантій. У нашій країні це додатково ускладнюється через бюрократичні перепони.
Чув, що дехто зараз активно працює на сході України, де є перспективні ділянки. Проблема в тому, що розвідка потребує величезних інвестицій, які не всі готові вкладати через нестабільну ситуацію. Але якщо компанія все ж знаходить нове родовище, це одразу підвищує її цінність на ринку. Утім, це не завжди вигідно в короткостроковій перспективі.
Багато хто скептично ставиться до екологічної відповідальності газовидобувних компаній. Але я особисто глибше вивчав це питання, і на сайті ТОВ «АЛЬФА ГАЗ» https://alphagas.ua/ є чітко прописані зобов’язання компанії дотримуватися екологічних стандартів. Наприклад, вони використовують сучасні системи моніторингу для запобігання екологічним ризикам і вкладають значні ресурси у безпечні методи видобутку та підготовки газу. Мені здається, це важливо, адже такі компанії задають стандарт для всієї галузі. Тому я радив би не робити швидких висновків про те, що всіх цікавить лише прибуток. Особливо цікаво було б дізнатися більше про їхню модернізацію резервуарних парків. Хто цікавиться, перевірте самі, вся інформація є у відкритому доступі.